WordPress vs. Joomla vs. Drupal (Full Comparison)

Silakan baca kelebihan WP vs. Joomla vs. Drupal WordPress vs. Joomla vs. Drupal (Full Comparison) Comparison chart of 3 most popular Content Management Systems: WordPress, Drupal and Joomla. Get to know all the pros and cons of each platform.

Kalau mana-mana hosting yang selalu kena brute force. Cara paling berkesan adala…

Kalau mana-mana hosting yang selalu kena brute force. Cara paling berkesan adalah gunakan ip blocker secara manual. Pastikan cek ip tersebut dahulu. Takut berkaitang dengan servis plugin atau theme yg kita guna. Kalau tak, masukkan dalam list. Mula2 letih jugak sebab dia selalu banyak ip. Tapi bila kita tapis lama-lama. Akhir sekali web kita selamat.…

Siapa dalam ni biasa guna softaculous dan installtron. Yang biasa guna dua-dua. …

Siapa dalam ni biasa guna softaculous dan installtron. Yang biasa guna dua-dua. Boleh bagi pro n cons x?

Siapa yang pernah alami masalah connection lost? Ada solution?

Siapa yang pernah alami masalah connection lost? Ada solution?

Hari ini, Instagram sudah menjadi satu keperluan marketing di media sosial. Jika…

Hari ini, Instagram sudah menjadi satu keperluan marketing di media sosial. Jika anda ada pelbagai post/artikel dan mahu auto post ke Instagram anda, gunakan plugin-plugin ini : 1. https://wordpress.org/plugins/auto-post-to-instagram/ (Free) 2. https://codecanyon.net/item/autoposting-to-instagram-wordpress-instagram-plugin-posting/17939468?ref=lanz2007 (Premium) Cuba jangan tak cuba! 😉

Kecoh satu dunia terkena masalah virus Ransomware. Alhamdulillah WordPress tidak…

Kecoh satu dunia terkena masalah virus Ransomware. Alhamdulillah WordPress tidak mengalami masalah seperti ini, cuma kadang-kadang tu terkena masalah hidden links dalam page atau post. Hidden links ni boleh mempengaruhi ranking SEO anda. Apakah hidden links? Ia adalah pautan ke laman web yang tidak anda kenali atau yang tidak anda masukkan dan ianya tersembunyi. Jika…

User Submitted Posts

Kita semua mahukan lebih traffic dan engagement pada website kita. Salah satu cara untuk mendapatkannya ialah berikan visitors anda peluang untuk hantarkan content. Bagaimana? Gunakan plugin ini. https://wordpress.org/plugins/user-submitted-posts/ Saya berjaya amplikasikan plugin di sini: Visitor dapat submit link video Instagram dan videonya akan dipost secara automatik atau sebagai pending post. Submit link > http://www.classicalguitarasia.com/submit-your-instagram-videos-here/ Post…

Builder yang korang guna. Mana yang loading laju dan mudah untuk digunakan.

Builder yang korang guna. Mana yang loading laju dan mudah untuk digunakan.

Salam. Sape kat sini power Elementor ? Nak tanya, elementor memang tiada fungsi…

Salam. Sape kat sini power Elementor ? Nak tanya, elementor memang tiada fungsi zoom gambar ke ?

Tremolo tune

6

Flamenco basic strumming

I haven’t had the time to practice on my Ramirez guitar, so here it is. Some flamenco strumming, enjoy! 😊💃🎼 9

The Flight of The Bumblebee inspired tune but more like the Messed-Up Bee 😄😉

29